v7kraska

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Konflikt presvedčení

obyčajné slovíčko nie
Dospela som k záveru, že sa musím naučiť hovoriť NIE. Povedať NIE na ďalšie povinnosti, povedať NIE, keď sa mi proste nechce, povedať NIE, napriek tomu, že by som mohla pomôcť.

Raz mi jeden kňaz povedal, že aj dobrý skutok môže byť hriech. Teraz už to viem. Nemôžem pomáhať a vyhovieť všetkým ostatným, keď mne samej sa rúca život. Treba zabudnúť na akúkoľvek pomoc komukoľvek a plne sa sústrediť na pomoc môjmu JA, môjmu manželstvu. Maco je tolerantný, ale kvôli komu inému keď nie kvôli NÁM? 

Musím sa naučiť povedať NIE všetkým ostatným a ÁNO nám. ÁNO našej rodine, ÁNO nášmu manželstvu, ÁNO našim spoločným chvíľam.

Bude to ťažké. Zvlášť v práci. Oproti mne totiž stojí šéf, ktorý vyznáva inú životnú filozofiu. "NIE nie je odpoveď." A nie je sám.

A tak sa ocitám medzi dvoma mlynskými kameňmi. Medzi vlastným svedomím, medzi svojou teóriou naučiť sa povedať NIE a medzi tým, pre koho NIE nie je odpoveďou.

Dá sa vôbec aby dvaja takýto jedinci spolu vychádzali? Kompromis! Ja však nechcem robiť kompromisy, prioritou číslo jeden je naša rodina, možno keby sme boli traja...

úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. život neustále dáva nové úlohy
    dáko ich riešime..
    musíme byť pripravený znášať následky..
    ak naozaj cítiš-že je potrebná zmena..urob ju..
    a neklesaj..ak výsledok nebude dľa predstáv..
    kráčaj dalej..
    bud sama sebou..
    držím palec
    publikované: 22.10.2014 18:47:44 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    už sme to doma preberali.. super prešpekulovaný plán. Skúsime baby a keď nie tak zmením prácu :) Okolo nás majú všetky páry malé ružové balíčky, len my sa naháňame ako takí tupci s odôvodnením, že máme čas. Čas na čo? Na to, aby sme sa psychicky aj fyzicky položili? Už nechceme...
    publikované: 23.10.2014 07:46:40 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :-)
    veľa šťastia a radosti na ceste..:-)
    publikované: 23.10.2014 07:55:05 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014