v7kraska

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úsmev

Bývava to také usmievavé dievča. Ak jej niekto skladá kompliment tak zásadne za úsmev. Dnešné ráno je všetko inak. Akoby ju v noci vymenili, akoby jej ukradli celý cieľ bytia a ona sa poneviera po svojich štandardných denných trasách, bez úsmevu, ako bez duše.
Ráno len z povinnosti vstáva z postele, hoci najradšej by zostala. Pochmúrne počasie nepridáva nič k jej lepšej nálade a tak si len tuhšie pritisne kabát a vyráža do práce. Ľudí, ktorých zväčša ráno s úsmevom zdraví si dnes ani nevšimne. Vlastne ani nevie ako prišla do práce. Cesta ubehla tak náhle a napriek zápcham tak rýchlo. Ponorená do svojho smutného sveta, do sveta, kde mocným žezlom panuje ticho a samota. Sama, tak by dnes chcela byť. No práve dnes to nejde. Práve dnes ju čaká náročný deň plný stretnutí a očakávaných úsmevov. Nejde to...
Otázka visí vo vzduchu. Treba to zrušiť, či rýchlo vziať kabelku?Ženy mávajú v kabelkách kadečo. Pilník, nožnice, pracie prášky, náhradné ponožky, lieky, tyčinky do uší, dáždnik... nájde v tomto neporiadku aj úsmev? Snáď ho tam zabudla včera večer, keď si ho zložila cestou domov... 

úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. 7kráska
    dnes je úsmevu veľmi málo-asi nie je veľa vecí-prečo usmievať by sa malo..okolo mňa smutné,ustráchané tváre..o prácu..zdravie..budúcnosť..strachu viac než dosť..
    úsmev treba..bo strach dušu ničí..
    každý z nás nech má svoju studničku -kde úsmev a radosť načerpá..
    publikované: 27.10.2011 21:43:38 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    Nie je ľahké usmievať sa každý deň.......úsmev nie je na povel......ale zajtra možno slnko vyjde......a s ním snáď i úsmev príde :)
    publikované: 27.10.2011 22:21:17 | autor: danulaSK (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ďakujem
    chcela by som, aby si každý našiel nejaký dôvod na úsmev, čo i len maličký, lebo s úsmevom ide všetko ľahšie :)
    publikované: 28.10.2011 12:14:35 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014