v7kraska

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako sa vzoprieť kňazovi?

Do farnosti prišiel nový kňaz. Popri všetkých ostatných, ktorí už na fare sú. Chýry o ňom neboli ani trocha lákavé. Keďže bol vo vedľajšej faronosti, mala som "klepy" z prvej ruky, lebo ľudia tam prestali chodiť do kostola a chodili k nám. Ale aj napriek upozorneniam viacerých "ovečiek" som povedala, že mu dám šancu. Mne nič neurobil, tak prečo by som mala byť hnusná.

A tak aj bolo. Prišiel, slušne som sa pozdravila, pri stretnutí som sa spýtala ako sa mu u nás páči, ako vo farnosti a bla bla... typické otázky, ktoré bežne dávam kňazom. Prvá komunikácia prebehla viac menej bez komplikácií, až kým sme sa nestretli v práčovni....

-"Pozdrav Pán Boh"
- "Pán Boh daj, pán kaplán."
- "Čo vy tu robíte?"
- "Pracujem, žehlím. Vo voľnom čase sa starám o jedného vášho spolubrata."
- "To je fajn, tak idem aj ja po veci."

a tak to priniesol. Neviem čo čakal. Pleskol mi ten kôš s prádlom k nohám. Keď som sa naňho pozrela a žehlila ďalej zostal prekvapený, prečo to nedám hneď prať. Nedám, prečo by som mala? O jedného kňaza už sa starám, skutočne nemám čas na viacerých... Aj to, že sa starám o toho jedného vnímam ako hriech, lebo to ide na úkor našej rodiny. Maco ma doma čaká a ja žehlím cudziemu chlapovi. Ale ok, treba priniesť aj obetu. 

Tak urazený dôstojný pán schmatol kôš a začal ládovať veci do jednej z dvoch práčok. Hovorím, že tá práčka je súkromná. Tá druhá je farská. Tak isto aj pracie prostriedky sú podelené pri tých práčkach.

Bez hanby tam tlačil tie veci ďalej a na mňa je urazený.

A tak sa pýtam, urobila som niečo zle? Je zlé, že som konečne raz povedala nie a uprednostnila svoju rodinu? Že som ho upozornila, že bez dovolenia a opýtania používa cudzie veci a nosí sa po fare ako páv, akoby bola jeho? Mala som byť ticho, mám byť do budúcna ticho, ale sa mám vzoprieť kňazovi?

Osobné pocity | stály odkaz

Komentáre

  1. mno,
    chces pravdu? ja by som ho nakopla do tej ciernej prdele az by letel do neba aj bez odpustkov..ja by som ich dala robit od rana do vecera presne tak ako pracujeme my,,pretoze praca slachti..a neviem preco by si mala prat fararom, sak nech si operu a ozehlia do kelu ..aj tak nic nerobia..
    publikované: 08.08.2014 14:37:42 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. vieš,
    nie všetci sú takí. Ten, o ktorého sa starám je v pohode. Nemám pocit, že má viac voľného času ako "bežný smrteľník". Ale na druhej strane ti musím dať za pravdu, že ani mne sa správanie a "pracovitosť" niektorých nepáči.Napríklad ten z článku vyššie :(
    publikované: 11.08.2014 08:47:46 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. preprava balíkov z SK do UK
    Máme tiež nie je v pohode pastora. Snažím sa tomu vyhnúť, ale niekedy to nejde.
    publikované: 17.08.2014 10:09:54 | autor: preprava balíkov z SK do UK (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014